מחזיק.ת תיק ביטחון ברשות המקומית

09/03/2024

בטחון
מועצת העיר
עבודת הרשות
מדריך
בטחון
מועצת העיר
עבודת הרשות
מדריך
תוכן: מחזיק.ת תיק ביטחון ברשות המקומית
פתיחה
ועדת ביטחון
תחומי הפעולה של מחזיק תיק ביטחון
פתיחה

מלחמת חרבות ברזל ומתקפת השביעי באוקטובר הציבו בראש סדר העדיפויות הציבורי את הצורך הבסיסי ביותר של כל אזרח בביטחון אישי. הציפייה של תושבים למענה רשותי לאתגרים לאומיים בהיבטים של ביטחון רק התעצמה והתרחבה, כך גם הפתרונות שנוצרו ברמה המקומית.

לפניך הסבר על ועדת הביטחון, המפרט את חשיבותה, האפשרויות שיעמדו בפניך בתור יו"ר הוועדה וכיצד היא יכולה להוות כלי לקידום מדיניות בתחום עבור מחזיק.ת תיק הביטחון.

בשנים האחרונות הירידה בתחושת הביטחון של התושבים הביאה להבנה שנדרש שינוי במדיניות בנושא הביטחון האישי וכי המשטרה אינה יכולה למגר לבדה את כלל הגורמים המאיימים על ביטחון התושב. הגברת תחושת הביטחון האישי דורשת טיפול הוליסטי ושימוש אפקטיבי בכל הכלים והאמצעים הקיימים למאבק בתופעות המאיימות על חיי היומיום בין אם אירועי פח"ע, אירועי פשיעה או מענה עורפי במצב מלחמה. גופי הביטחון זקוקים לתיאום ועבודה משותפת עם הרשויות. בנוסף, לרשויות היכולת לאתר צרכים של קבוצות שונות בקהילה, בפרט אלו שסובלות מאלימות מכוונת או מיחס מפלה כמו נשים, להטב"ק יוצאי אתיופיה וקבוצות מיעוט. באפשרותך להשפיע ישירות על תחושת הביטחון ואיכות חייו של התושב ברשות המקומית, בין השאר דרך חיבור לגופי האכיפה והביטחון ובאמצעות הובלת מדיניות מותאמת למאפייני וצרכי הקהילות ברשות שלך.

1/3
ועדת ביטחון

ועדת חובה ברשויות מקומיות שיש בהן משמר אזרחי. מטרת ועדת הביטחון לייעץ ולסייע למשטרת ישראל בעניין המשמר האזרחי וכן להתוות מדיניות בשלל סוגיות של ביטחון וחירום בישוב.

חובותיה של הרשות המקומית בתחום הביטחון מוגדרות במספר חוקים, החלטות ממשלה וחוזרי מנכ"ל משרד הפנים, בעיקר בתחום המוכנות לחירום והסדרת ענייני ביטחון, שמירה, אבטחה וסדר ציבורי בתחומה. אחד מתפקידיהם של מחזיק.ת תיק הביטחון וועדת הביטחון הוא בקרה על עמידה בהוראות החוק ועל פעילות גופי הביטחון העירוניים.

2/3
תחומי הפעולה של מחזיק תיק ביטחון

מחזיק.ת תיק הביטחון, יכול לפעול, לדוגמה:

  • לקידום פעולה משותפת של הרשות ומשטרת ישראל – עבודה משותפת בין הרשות המקומית למשטרת ישראל חייבת לשקף את הרגישויות הקיימות ברשות המקומית ולהיות מושקעת במקומות הנכונים בצורה מותאמת וחכמה.
  • לטיפול הוליסטי בעבריינות – יצירת שיתופי פעולה רחבים ועבודה אסטרטגית של גורמים ממספר מוסדות ברשות לצד גורמי האכיפה המקומיים לטובת פתרון סוגיות חברתיות ברשות.
  • לקידום מדיניות לפריסת אמצעים להגברת תחושת הביטחון של הקהילה בדגש על אוכלוסיות פגיעות – אמצעים כמו מצלמות, תאורה, שערים וגדרות, מדרכות, ריצוף ועוד נמצאו משפיעים על חיזוק הביטחון של התושב. לרשות יש גמישות בהחלטה על מיקום, הצבה ותפעול של אמצעים אלו.

 

חשוב לדעתלוועדת הביטחון ולוועדות הנוספות כמו מל"ח סמכויות רבות בעיקר בתחום החירום. בתחום מניעת פשיעה ואלימות הרשות הרבה יותר מוגבלת מכיוון שרוב הסמכויות שמורות למשטרת ישראל וגופי הביטחון. לרשות המקומית היכרות מעמיקה עם תושביה, מאפייניהם הייחודיים וצרכיהם, ועל כן היא מהווה גורם מתווך מהותי בקשר שבין המשטרה לתושבים. מתוך היכרות זו, לרשות יתרון אדיר בעצם יכולתה לפעול מול גופי הביטחון המקומיים בזיהוי סוגיות המטרידות את התושבים, לאפיין את האתגרים והצרכים הייחודיים של הקהילות בשכונות השונות ולהתאים בשיתוף פעולה עם המשטרה ומוסדות הרשות את המענים לכל קהילה.

3/3

רוצים להגיד לנו משהו על המאמר? צרו איתנו קשר

עוד מאמרים באותו נושא

רשויות מקומיות יכולות לתמוך בארגונים חברתיים על ידי מתן הקצאות קרקע או מבנים ללא תמורה כספית, במדריך לפניכם תמצאו מידע מפורט על עבודת ועדת ההקצאות ועל המנגנון הרשותי דרכו ניתן להקצות קרקע או מבנה לארגון חברתי.

מנגנון התמיכות מאפשר לרשות המקומית לחזק ארגונים חברתיים הפועלים בשטחן במגוון תחומים על ידי תמיכה תקציבית ישירה. במדריך תמצאו את השלבים והדגשים להבנה והשפעה על אופן הפעולה והחלוקה של התמיכות.

המדריך מפרט את ההמלצות והצעדים הנדרשים לקידום תהליכי שימור מקומיים וכולל 6 שלבי פעולה מוצעים לקידום תהליכי שימור במרחב הכפרי עבור כל מי שחשוב לו להבטיח ולשמר את המרחב המגורים שלו ברמה ההיסטורית והערכית.

המאמר היה לכם מועיל?
שתפו אותו עם מי שיכול להנות ממנו גם