מחזיק.ת תיק החינוך ברשות המקומית

09/03/2024

חינוך
חינוך בלתי פורמלי
מועצת העיר
עבודת הרשות
מדריך
חינוך
חינוך בלתי פורמלי
מועצת העיר
עבודת הרשות
מדריך
תוכן: מחזיק.ת תיק החינוך ברשות המקומית
פתיחה
סמכויות שניתן להעניק למחזיק.ת תיק החינוך ברשות
פתיחה

החינוך הוא מוקד עניין לתושבים רבים ברשות המקומית. הוא מקיף תחומים רבים ומגוונים (חינוך לגיל הרך, חינוך פורמלי, חינוך בלתי פורמלי) ושחקנים רבים (משרד החינוך, הורים, גופים מפעילים, קרנות פילנתרופיות). המעורבות וההשפעה של הרשויות המקומיות בחינוך הולכת וגוברת, ובהתאמה, עולות ציפיות ההורים להצלחה של הרשות המקומית בקידום הרווחה האישית (well being), שביעות הרצון וההישגים של ילדיהם.

1/2
סמכויות שניתן להעניק למחזיק.ת תיק החינוך ברשות
מבחינה פורמלית, הסמכויות בתחום החינוך נתונות לראש הרשות ולדרג המקצועי (מחלקת החינוך בישוב). יחד עם זאת, בידי ראש הרשות נתונה האפשרות להאציל סמכויות למחזיק.ת תיק החינוך ולאפשר לו.ה להתמקד בהובלת מדיניות החינוך המקומית:

 

עבודה עם מחלקת החינוך ברשות המקומית – הצלחה של מחזיק.ת תיק תלויה ביכולת שלו.ה לקיים יחסי עבודה פוריים עם בעלי התפקידים המקצועיים ברשות: מנהל.ת אגף חינוך, מנכ"ל הרשות, גזבר וכו'.

מחזיק.ת תיק חינוך יכולה לתרום, לחזק ולתמוך בעובדי.ות מחלקת החינוך:

  • מעורבות באפיון קריטריונים לבחירת בעלי תפקידים
  • עיצוב חלוקת האחריות ותהליכי עבודה בין ראש.ת העיר, מחזיק.ת התיק ומנהל.ת אגף החינוך.
  • חשיבה משותפת על מבנה מחלקת החינוך בישוב – חלוקה לאגפים (הקמת אגף לגיל הרך)
  • הובלה של תהליכי למידה של עובדי מחלקת החינוך/של צוותי ההוראה ברשות סביב נושאים/מטרות מוגדרים.

 

פיתוח חזון ומדיניות ארוכי טווח – פיתוח מערכת חינוך ברמה היישובית, שנותנת מענה לצרכים מגוונים של משפחות וקהילות, לאתגרים של מערכת החינוך דוגמת אי שוויון ואלימות ומקדמת מערכת חינוך מבוססת שיתוף פעולה ושיח הוא אתגר משמעותי. מחזיק.ת תיק יכול.ה להיות שותפ.ה בבניית תכנית אב למערכת החינוך המקומית.

 

מחזיק.ת תיק יכול.ה לתרום לקידום  מדיניות חינוך מקומית בתחומים ונושאים המצויים באחריות הרשות:

 

קידום והובלת שיתופי פעולה

  • שותפות בוועדת החינוך היישובית כנדרש בחוק.
  • הקמה ותמיכה בפעולה שותפת של פורום חינוך יישובי שמטרתו לתכלל את עבודת השותפים במערכת החינוך ברשות – הרשות המקומית, משרד החינוך, מנהלות בתי הספר, הורים וארגונים מרכזיים הפועלים ברשות.
  • הקמה ותמיכה בהנהגת הורים יישובי
  • שיתופי פעולה בין רשויות

 

מחשבה על מודל למענה לפניות של תושבים – הנגישות של מחזיק תיק חינוך להורים בישוב מביאה לעיתים לפניות רבות של הורים ודרישה למענה בנושאים פרטניים דוגמת שיבוץ למוסדות חינוך, דרישה לפתוח כיתות ייחודיות (כיתות מדעים/מופ"ת), מענה לצרכים של תנועות נוער תלונות על אלימות במערכת החינוך ועוד.  יש להקדיש מחשבה לדרכי המענה לפניות לסוג זה, כך שלא יוטל עומס בלתי פורפורציונלי על מחזיק.ת התיק, יישמרו הסמכויות הפורמליות והאוטונומיה המקצועית של מנהל.ת מחלקת החינוך ויישמרו יחסי עבודה תקינים בין השותפים השונים.

 

סיוע באיתור משאבים למערכת החינוך ברשות המקומית – איתור קולות קוראים רלוונטיים של משרד החינוך, שיתופי פעולה עם קרנות, שיתופי פעולה עם מוסדות להשכלה גבוהה, גיוס תורמים.

2/2

רוצים להגיד לנו משהו על המאמר? צרו איתנו קשר

עוד מאמרים באותו נושא

המסמך מציג הסבר על ועדת הביטחון, מפרט את חשיבותה, האפשרויות העומודות בפני יו"ר הוועדה וכיצד היא יכולה להוות כלי לקידום מדיניות בתחום עבור מחזיק.ת תיק הביטחון.

המסמך מציג הסבר על ועדת איכות סביבה, חשיבותה, האפשרויות העומודת בפני יו"ר הוועדה וכיצד היא יכולה להוות כלי לקידום מדיניות ופרויקטים סביבתיים עבור מחזיק.ת תיק איכות סביבה.

ב-8.2.24 קיימנו במכון שיטה וובינר עבור מועמדים.ות בבחירות לרשויות המקומיות בנושא אבטחת מוסדות חינוך ברשות המקומית.הכנסו לקרוא את המצגת המלאה.

המאמר היה לכם מועיל?
שתפו אותו עם מי שיכול להנות ממנו גם