סיכום וובינר, קידום מדיניות סביבה ואקלים ברשות המקומית, מפגש #2

08/07/2024

סביבה ואקלים
סיכום וובינר
סביבה ואקלים
סיכום וובינר
תוכן: סיכום וובינר, קידום מדיניות סביבה ואקלים ברשות המקומית, מפגש #2
סיכום המפגש
סיכום המפגש
ביום ה' ה-4.7 קיימנו מפגש הכשרה שני בנושא סביבה ואקלים ברשות המקומית שעסק בהיכרות עם ועדות איכות סביבה וכלי עבודה והזדמנויות בקידום מדיניות סביבתית מקומית.
דוברים:
נעמי צור, חברת מועצה ומחזיקת תיק איכות סביבה לשעבר בעיריית ירושלים
שרון מרק, חברת מועצה ומחזיקת תיק איכות סביבה לשעבר בעיריית אשדוד
אביעד סיני, סגן ראש מועצה מקומית פרדס חנה-כרכור, מחזיק תיק שפ"ע ועסקים ויו"ר ועדת חינוך ותחבורה
חן ברדה, ראש תחום שלטון מקומי בארגון חיים וסביבה
אורי נחמני, ראש תחום סביבה ואקלים במכון שיטה

 

עיקרי הדברים:

  • ועדת איכות סביבה הינה סטטוטורית ממליצה, שמטרתה להתוות מדיניות בנושא איכות הסביבה, ליזום פעולות להבטחת פיתוח בר-קיימא של הסביבה ושימוש מושכל במשאביה.
  • על פי חוק, על הוועדה להתכנס לפחות אחת לרבעון, מומלץ להתכנס יותר, כמובן, ובראשית הקדנציה, ביחד עם חברי הוועדה, להכין תכנית עבודה עם מטרות ויעדים מסודרים.
  • בעבודת הוועדה יש לשאוף ליצירת משולש הזהב – עבודה טובה מול חברי המועצה בוועדה ובמועצת העיר, עבודה איכותית וגיוס נציגי ציבור והציבור הרחב, עבודה מקצועית עם היחידה הסביבתית ברשות.
להרחבה בנושא ועדות איכות סביבה – הכנסו לקרוא את המצגת בנושא ועדות איכות סביבה
טיפים מנעמי צור ושרון מרק, מחזיקות תיקי איכות סביבה לשעבר –
  • הקשר עם הדרג המקצועי הוא חשוב מאוד, כי מעבר לזרוע ביצוע מדובר גם בעובדי רשות מקומית שמקבלים החלטות בעצמם.
  • על מנת לייצר עבודה מקצועית והישגים לאורך הקדנציה מומלץ לבחור שני נושאים מרכזיים שאותם דוחפים קדימה בוועדה.
  • התמצאות במקורות מימון חיצוניים עבור פרויקטים שרוצים לקדם זה קריטי לקידומם ולרתימת ראש הרשות, המנכ"ל והגזבר
  • להתחבר למאבקים ציבוריים-סביבתיים ברשות המקומית – יתרון סביבתי ויתרון ציבור

 

> מקורות מימון למימון פרויקטים סביבתיים ברשות המקומית – אמנם ההגשה לא נעשית באופן ישיר על ידי חברי.ות המועצה, עם זאת על חבר.ת המועצה לוודא שהדרג המקצועי ברשות המקומית מגיש את הבקשות ולעקוב אחר אישור הבקשה, קבלת התקציב ואופן המימוש של פרויקט עצמו. עומדים לרשותכם.ן תמיכות ממשלתיות, קולות קוראים של קרנות פילנתרופיות ושיתופי פעולה שווי כסף עם ארגוני הסביבה. כל מסלול תמיכה בעל דרישות שונות ומטרות התמיכה לרוב מתכתבות עם מטרות הארגון התורם.

למידע נוסף היכנסו כדי לקרוא על מיפוי מקורות למימון תכניות להערכות לשינויי אקלים ברשויות מקומיות.

 

> נייר מדיניות – מסמך אסטרטגי רשותי שמובא להחלטה ואישור של מועצת הרשות או אחת מוועדותיה הסטטוטוריות. המסמך קובע את המדיניות הרשותית וכולל הוראות מנחות ותנאים להכנת ואישור תכניות של הצוותים המקצועיים. עיקר ניירות המדיניות המפורסמים עוסקים בנושאי תכנון בנייה, חנייה, רישוי, סביבה, שימור ועוד. מדובר בתהליך קצר יותר בהשוואה לאישור חוק עזר, לא נדרש אישור שרי ממשלה. חשוב לדעת – נייר מדיניות לא יכול לסתור חקיקה ראשית. דוגמאות לניירות מדיניות:  קמיני עץ (הוד השרון), קמיני עץ (עמק חפר)תקן חנייה (תל אביב-יפו)

 

> עבודה עם הציבור בתוך ועדת איכות סביבה, טיפים מאביעד סיני, חבר מועצה בפרדס חנה-כרכור – בתחילת הקדנציה אביעד יצא עם פרסום והרשמה לקחת חלק בוועדת איכות סביבה, קמו צוותים לפי נושאים, כולל מינוי ראשי צוותים. כל צוות קיים תהליך מחקר וניסוח מדיניות שבסופו של דבר אושר בוועדת איכות סביבה. בנוסף, במהלך הקדנציה הקודמת היו הרבה מאבקים סביבתיים בפרדס חנה-כרכור, הוועדה ניהלה את המאבקים (מחקר, תיאום אסטרטגיה ועוד) כחלק מהדיונים בה והיו קבוצות ספציפיות שעבדו על המאבקים עצמם.

 
הכנסו לקישור כדי להוריד את  המצגת בנושא כלי עבודה לחבר.ת המועצה
1/1

רוצים להגיד לנו משהו על המאמר? צרו איתנו קשר

עוד מאמרים באותו נושא

סיכום וובינר, קידום מדיניות סביבה ואקלים ברשות המקומית, מפגש #1

26.06.24

ביום ה' ה-20.6.24, קיימנו במכון שיטה ביחד עם ארגון חיים וסביבה הכשרה ייעודית לחברי וחברות סביבתיים לכניסה חלקה ומקצועית לתפקיד. 

המאמר מציג 5 צעדים המומלצים לביצוע,  כמחזיק תיק איכות סביבה/ יו"ר ועדת איכות סביבה, ליצירת יחסי עבודה טובים ומתואמים עם הגורם הרלוונטי האמון על תחום הסביבה ברשות המקומית לטובת מימוש מקסימלי של המדיניות הסביבתית הרצויה.

המסמך מציג הסבר על ועדת איכות סביבה, חשיבותה, האפשרויות העומודת בפני יו"ר הוועדה וכיצד היא יכולה להוות כלי לקידום מדיניות ופרויקטים סביבתיים עבור מחזיק.ת תיק איכות סביבה.

המאמר היה לכם מועיל?
שתפו אותו עם מי שיכול להנות ממנו גם